Te iubesc, mami

„Te iubesc, mami”, mi-a spus copilul meu, soptit, in timp ce ne jucam de seara. Am tresarit. Am tresarit si-am amutit, ca-i prima oara cand l-aud spunand in toi de joc asa cuvant. Ma uit la el si tare-n brate il strang.

„Ce-i, mami?” intreaba puiul mic, si-l strang, il strang la piept mai tare, apoi il las, ca poate-l doare. Schiteaza repede un zambet si mi se ia din nou cu joaca. Eu, insa, ma gandesc: ce stie el?! Dar vezi ca stie? E fericit ca sunt cu el, ca ne jucam. Si abia-asa isi deschide sufletul copilul. Degeaba fac, orice as face, daca nu intru-n jocul lui.

„Te iubesc, mami”, rasuna iar si iar in mintea mea. Pentru parinte, e firesc sa daruiasca iubire neconditionat. Dar ce e in mintea unui copil? Nu simte el iubirea, oare, decat cand ne jucam cu el? Ce drama ar fi sa fie asa, copilul meu! Caci rar se-ntampla ca cei mari sa fie parteneri de joaca, ei se-ngrijesc de haine, de mancare, pentru altceva rar se intampla s-aiba stare.

Ador sa te aud razand. Sunt fericita ca esti al meu si imi imprim in minte rasul tau. Cu dintii mici, dezvaluiti de-un zambet larg, poznas, cu ochii sclipitori si degetele-n parul meu, ma rogi sa fiu complicea ta, iar eu cedez. Cum, altfel, s-ar putea? Ce daca maine-i zi de cresa si amandoi cu greu ne vom trezi?! Acum, doar joaca mai conteaza, daca asta te face fericit sa fii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *