De ziua ta te strang la piept

E ziua ta. E ziua ta, copile. Inca o luna a trecut de cand esti langa mine. As vrea sa-ti daruiesc ceva, si ma gandesc ce ar putea sa te incante?! Incep prin a te saruta pe frunte, iti strang manuta intr-a mea cat tu imi ganguresti ceva si ma gandesc cat de micuta mai era in urma cu… in urma chiar cu zile.

Oh, dar ce repede mai cresti! Simt ca nu ma satur de tine. Imi placi in fiecare zi, si te iubesc orice ar fi, dar mai stai mic, mai stai oleaca aici cuminte in poala mea, pana sa prinzi mai tare gustul lumii si la joaca. Ai timp destul sa explorezi, si totusi… timpul trece intr-o clipa. Tu sa-ti tii fruntea mereu sus, traieste chiar si dupa apus, dar azi, nu maine, ca de-atatea „azi” pierdute se duc atatea vieti, degeaba irosite.

Acum, cat inca esti aici, la sanul meu, cuminte, o lectie ti-as darui, si-as vrea si peste ani sa o tii minte! Sa nu te pierzi in viitor, in planuri si-asteptari marete! Iubeste-te si crede in tine! Accepta-te asa cum esti, urmeaza-ti visurile si vei vedea ca totul va fi bine! Sa nu ramai blocat in veci, cand nu-ti iese ceva! Deschide aripile larg, si zboara ca un vultur, treci pe deasupra. Probleme?! Pot aparea la orice pas, dar tu sa nu le vezi asa! Ia totul ca pe-o lectie din care inca ceva ai putea invata. Nimic nu e intamplator, copilul meu, in lume. Trebuie doar sa gasesti sens, la rele si la bune.

Sa multumesti in fiece zi pentru ce ai si va veni. Nu te-ntrista nici de nu-ti place o situatie sau fapta. Si chiar de cineva greseste, tu mergi si ii multumeste. Din fapta lui sigur ceva ai invatat. Mergi si asterne-ti gandul pe curat si ai sa vezi, cand sufletu-ti vei linisti si-un pic vei medita, cat bine ti-a facut si tie acel cineva.

O alta povata ce ti-as da ar fi sa te gandesti la maine, dar atat cat sa ai bani de paine. Sub nicio forma nu rata ziua de azi, ca timpul zboara! Ti-am mai spus. Acum, cat inca esti micut, nu transforma joaca in munca, doar mai tarziu transforma munca-n joaca! Fa ce iti place si ai sa vezi cum toate ti se leaga!

#7 luni bebeD

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *